Menighedens Bibelske Historie

Gennem en proces fra pinsedag 2022 til 2. november 2022 har Kløvermarkskirken, som en del af VITAL-processen, arbejdet med at finde sin Bibelske Historie. Vi har prøvet at finde den historie i Bibelen, som bedst beskriver menighedens aktuelle virkelighed og de udfordringer, der ligger foran os.

I alt har 20 af de aktive i fællesskabet valgt en bibelsk historie og ved en gudstjeneste fortalt, hvorfor netop denne historie passer til vores menighed. Siden har VITAL-teamet gennemlæst alle historierne. Nogle bibeltekster er blevet brugt som inspiration til relationspagten, mens andre blev udvalgt til en samtale for hele menigheden onsdag den 2. november 2022. Her blev historien om Jesus, der går på vandet, valgt som vores menigheds bibelske historie:

Jesus overtalte nu sine disciple til at gå om bord i båden og tage i forvejen over til den anden bred, mens han sendte folk hjem. Da alle var taget afsted, gik Jesus alene op på et bjerg for at bede. Der blev han alene hele aftenen, mens disciplene forsøgte at nå over søen, plaget af bølgerne i den stride modvind. Båden var allerede langt fra land, da Jesus sidst på natten kom ud til dem. Han gik på vandet. Disciplene blev de skrækslagne, da de så ham gå på vandet. »Det er et spøgelse,« skreg de. Men i samme øjeblik sagde Jesus til dem og sagde: »Tag det roligt. Det er jo mig! I skal ikke være bange!« »Hvis det er dig Herre, « sagde Peter, så sig, at jeg skal komme ud på vandet til dig.« »Kom herud,« sagde Jesus, og Peter steg ud af båden og gik på vandet ud mod Jesus. Men da Peter så, hvor store bølgerne var, blev han bange, og han begyndte at synke. »Hjælp mig Herre,« råbte han. Straks rakte Jesus hånden ud, greb fat i ham og sagde: »Hvorfor kom du i tvivl? Tror du overhovedet på mig?« (Mattæusevangeliet 14,22-33)

I foråret 2023 har vi beskæftiget os med denne historie. Og i fremtiden vil vi jævnligt fokusere på vores bibelske historie for at finde inspiration.

Læs mere om VITAL-processen:
VITAL
Relationspagten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *