VITAL

VITAL er et redskab til samtale for den menighed, der ønsker forandring.
Det er Evangelisk Frikirke Danmark (Tidligere Missionsforbundet) der har udviklet VITAL og brugt det i en række menigheder med stort udbytte.
Det er ikke et nyt koncept eller en færdiglavet form. VITAL handler om menigheden selv. Vi skal selv formulere, hvilken menighed vi vil være og hvilke planer vi vil realisere. VITAL hjælper os med at tale om det.

VITAL er bygget op om de tre workshops:
3. april 2022 kl. 10.00-15.00 FAKTA (hvem er vi?)
14. januar kl. 10.00-15.00 FORANDRING (Hvad vil vi?)
10. september kl. 10.00-15.00 FREMDRIFT (hvordan gør vi det?)

Det er menighedens mission og kultur der er på dagsordenen og som vil blive styrket og udviklet gennem samtale og efterfølgende beslutninger.

Formål med VITAL i vores menighed er, at formulere vores vision – vores ønsker til, hvilken menighed vi ønsker at være i fremtiden. Desuden har en del af processen handlet om ansættelse af ny præst i 2023. Gennem hele forløbet er menigheden tilknyttet de samme VITAL-konsulenter, der leder de tre workshops: Ruth Cilwik og Svend Jensen fra Evangelisk Frikirke Danmark.

I menigheden ledes processen af et VITAL-team bestående af Charlotte Norsk Dahl, Sarah Basnov, Birgitte Heby, Inge Günther, Jan Kornholt og Janne Pedersen. VITAL-teamet har siden første workshop stået for at følgende opgaver: ‘Relationspagt’, ‘Menigheden Bibelske Historie’ og ‘Kendetegn på en sund menighed’.

Opdateret 14. juni 2023

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *